LekArt

Watertoren Culemborg

Beklimmingen

Met behulp van een aantal extra vrijwilligers is het ons gelukt om op alle drie de dagen beklimmingen van de watertoren te organiseren. Zo hebben weer veel mensen kunnen genieten van het prachtige uitzicht en bleken weer een aantal mensen enthousiast om mee te denken over de herontwikkeling van de watertoren.

 

 

Datum: november 2016

 

Foto: Arjen Schamhart

Foto's: Amar Sjauw En Wa

LekArt 2016

 

Eind september waren de watertoren en het oude pompgebouw drie dagen lang het toneel van de kunstroute LekArt. Ook was er op Caetshage een mobiele watertoren die de stichting speciaal hiervoor naar Culemborg haalde. Vele bezoekers hebben kunnen genieten van het waterwingebied en de kunst die in en om de gebouwen was te vinden.

 

Kunstenaars

Direct na het klaphek werden bezoekers al verrast door een installatie van Bart Ensing (Verbinding) waar touwen vanuit een appelboom naar de grond liepen, zowel een grens als een verbinding symboliserend. Dit zelfde thema kwam terug in de sculptuur van Stefan Gross (Strong Reception) met roze schotelantennes die de verbinding tussen de vluchtelingen en hun thuisland verbeeldden. In het pompgebouw konden bezoekers installaties bewonderen van Marinke van Zandwijk (glazen sculptuur), Baldin Ahmad (sculptuur) en Karijn Kakebeeke (foto-installatie en film). In de bezinkbak dreef een sculptuur van Robert Roelink.

 

Mobiele watertoren

Bijzonder was ook de mobiele watertoren die bij Stadsboerderij Caetshage was opgebouwd. Het ontwerp van Kraft Architecten is gebaseerd op een ontwerp van de Russische ingenieur Vladimir Shukhov uit 1920. Met deze watertoren wilde de stichting op een ludieke manier aandacht vestigen op de ontwikkelingen op het terrein van de Culemborgse watertoren. Meer informatie over LekArt 2016 is te vinden op deze website.