Nieuwe Eigenaren

Watertoren Culemborg

Nieuwe Eigenaren Watertoren Bekend

 

 

De nieuwe eigenaren van de watertoren hebben zich bekend gemaakt. Het is de familie Van der Veer uit Enspijk. Vader Peter van der Veer koopt het complex samen met zijn zoon (tech-ondernemer) en diens vriendin Claudia (huisarts). Peter van der Veer is oprichter van ontwerpbureau Van der Veer Designers uit Geldermalsen dat jarenlang werkte voor ondermeer het fietsenmerk Gazellen. Hij heeft het goed lopende bedrijf recent verkocht en heeft nu tijd voor andere dingen zoals de herbestemming van de watertoren.

 

Plannen

Hoe de herontwikkeling van de watertoren en het pompgebouw er precies gaan uitzien is nog niet duidelijk. Koen en Claudia willen zelf graag in de toren gaan wonen. In het pompgebouw komt zowel woon- als kantoorruimte. Verder is het de bedoeling dat onder in de toren een gemeenschapsruimte komt waar ook de buurtbewoners gebruik van kunnen maken.

 

Prijsvraag

Om te komen tot een definitief plan wil de familie wil graag een prijsvraag uitschrijven. Een aantal architecten wordt daarbij uitgenodigd om een ontwerp te maken voor de herontwikkeling. Maar eerst wil de familie nadrukkelijk kennismaken met de wijk en de omwonenden om ook daar idee├źn op te halen. In het hele traject dat naar verwachting zo'n tweeenhalf tot drie jaar gaat duren, zal ook de aanpassing van het bestemmingsplan een belanrijk punt zijn.

 

Beklimmingen

De nieuwe eigenaren staan positieff tegenover het organiseren van een aantal beklimmingen per jaar. Dat betekent dat de toren in 2018 op 16 juni, xx sep en xx okt toegangkelijk zal zijn voor publiek.

Organisatie en het inschrijven voor de beklimmingen blijft vooralsnog in handen van Stichting Watertoren Culemborg. Inschrijven kan via contact@watertorenculemborg.nl