Oud en nieuw 2017

Watertoren Culemborg

Beklimming oudjaar ondanks mist een succes

 

Rond half twaalf ’s nachts verzamelden zich achttien Vrienden van de Watertoren aan de voet van de Culemborgse watertoren voor een historische beklimming. Nog niet eerder was het mogelijk om het Nieuwjaarsvuurwerk vanaf de watertoren te aanschouwen. De groep verheugde zich om vuurwerk te zien van Den Bosch in het zuiden tot Utrecht in het noorden.

 

De stemming was uitstekend en de beklimming begon met een rugzak vol lekkerheden zoals (alcohol vrije) champagne (om risico’s op valpartijen te minimaliseren) en door buurtbewoner Stach Seinstra zelf gebakken oliebollen. Iedereen was stil om geen last te veroorzaken voor buurtgenoten. Voor middernacht arriveerden we boven en hadden ruim de tijd om glazen en champagne klaar te zetten voor de viering van oud-en-nieuw. Precies op tijd knalden de doppen van de flessen en na felicitaties dronken we gezamenlijk op een mooi 2017.

 

Wel was het een “beetje” mistig. Het zicht bleef daarom beperkt tot de direct op de watertoren uitkijkende huizen van het Toon Hermanshof en het Lodewijk van Deysselhof. Niet getreurd werd er steeds luid “Oh” en “Mooi” geroepen.

 

Met Oud-en-Nieuw 2017 zullen we wederom een beklimming organiseren. De beklimmers van het afgelopen jaar gaan dan gratis mee voor een herkansing.

 

Datum: januari 2017